Maak kennis met Tobias: de nieuwe groepsdirecteur van Willemsen – de Koning!

Maak kennis met Tobias: de nieuwe groepsdirecteur van Willemsen – de Koning!

Tobias: groepsdirecteur bij Willemsen – de Koning

Op 1 maart is Tobias begonnen als groepsdirecteur bij Willemsen – de Koning. Hoog tijd dus om even kennis te maken met Tobias nu hij een beetje gesetteld is. We stelden hem een aantal vragen over zijn nieuwe rol binnen ons bedrijf!

Hoi Tobias, vertel eens iets over jezelf

‘Ik ben 40 jaar en woon samen met mijn vriendin in Wijchen. Daar hebben we 2 jaar terug een kavel gekocht. Hiervoor woonde en werkte ik een jaar of 8 in Utrecht. In Utrecht werkte ik voor Webhelp, een bedrijf wat de klantenservice voor grote Nederlandse bedrijven verzorgt. Ik was onderdeel van de directie als CTO. Ik werd opgebeld door Willemsen – de Koning, ze zochten een vervanging voor Arno. Dat sprak me wel aan! In mei heb ik de functie van Arno overgenomen, en in maart ben ik begonnen. Arno en ik hebben samen de overdracht gedaan in april.’

Hoe ziet een typische werkdag voor jou eruit?

‘Wel grappig, want een normale werkdag heb ik nog niet echt meegemaakt! Wat ik vooral nu doe is heel veel met collega’s sparren en kijken hoe we bepaalde dingen beter kunnen opzetten; hoe we het leuker en sneller kunnen doen. Maar ik ben nu ook heel veel met opdrachtgevers in gesprek om het over compensatie in verband met de coronamaatregelen te hebben. Als het voortgezet onderwijs straks weer gaat starten, hoe gaan we dat dan oppakken? Welke RIVM regels zijn van toepassing? Het is vooral met medewerkers samen over de operatie praten, en erachter komen hoe we alles het beste aan kunnen pakken. ’

Werk je ook thuis in verband met corona?

‘Nee, ik werk op kantoor in Arnhem. Hier hebben we genoeg ruimte om afstand van elkaar te kunnen houden. Het was natuurlijk wel apart om midden in de crisis te beginnen bij Willemsen – de Koning. De eerste weken, toen de intelligente lockdown in Nederland in werking werd gezet, kwam heel veel vervoer stil te liggen. Toen moesten we meteen schakelen, en een plan maken wat we nu gingen doen. Ook moeten we een plan maken als straks na de coronacrisis alles weer op gaat starten. Op 11 mei gingen bijvoorbeeld de basisscholen weer open. Hoe gaan we alles aanpakken? Kortom, ik moest meteen met volle bak aan de slag!’

Wat vind je het leukst aan je werk bij Willemsen – de Koning?

‘Wat ik heel mooi vind aan Willemsen – de Koning is dat we een super belangrijke maatschappelijke taak hebben. Wij zorgen dat de kinderen naar school komen, zorgbehoevenden naar de dagbesteding worden gebracht en dat ouderen de mogelijkheid hebben om hun sociale leven te onderhouden. Deze mensen hebben deze support keihard nodig en wij maken dat mogelijk. Daarnaast vind ik vooral ook de projectorganisatie erg interessant. Onze opdrachtgevers hebben contracten van tussen de 3 en de 6 jaar, die na die periode weer verlengd of gestopt moeten worden. Het managen van deze contracten vind ik een leuke uitdaging. Bovendien is Willemsen – de Koning enorm hard gegroeid. Het bedrijf zo inrichten dat we alles steeds beter en makkelijker kunnen doen, daar ga ik ontzettend graag mee aan de slag.’

We wensen Tobias ontzettend veel plezier en succes bij Willemsen – de Koning!