Ons landelijke wagenpark beslaat inmiddels > 2000 voertuigen. Jonge voertuigen in alle soorten en maten: personenauto’s tot rolstoelbussen. Jaarlijks verslinden zij voor onze dienstverlening gezamenlijk zo’n honderd miljoen kilometer asfalt. Dat is 2500 keer de aarde rond.

Duurzaam de wereld rond

Aangezien wij het beste met onze klanten én Moeder Natuur voorhebben, voldoet ons materieel aan enkele vereisten:

  • Wij nemen graag afscheid van de fossiele brandstofmotor, en verwelkomen het duurzame Groengas. Inmiddels rijdt de helft van ons wagenpark op deze milieuvriendelijke brandstof. Een brandstof die niet alleen onze planeet, maar ook de medemens tegemoetkomt. Het geeft namelijk minder lawaai en minder onaangename geuren. Deze GroenGas-tendens zetten wij, als pioniers in de taxibranche, sinds 2010 in. Anno 2024 zijn wij de trotse eigenaar van de grootste vloot aan kleinschalige GroenGas-voertuigen in Nederland. Vervoeren met zorg voor mens én milieu.
  • Daarnaast zorgen wij ervoor dat de voertuigen duurzaam in onze eigen werkplaats in Arnhem worden onderhouden. Hoewel wij de onderhoudsregels van de fabrikant hanteren, doen wij er graag zelf nog een schepje bovenop met onze strengere veiligheidseisen. Technisch gezien zijn onze voertuigen dan ook altijd dik in orde.
  • Regelmatig analyseren wij de rijstijl van onze chauffeurs en hun brandstofverbruik. Waar stappen in de richting van een groenere rijstijl kunnen worden gemaakt, worden deze altijd gezet.
Duurzaam Wagenpark Taxibus

‘Een groen wagenpark zien wij als dienstverlener niet als keuze, maar als must!’

Autogarage regiotaxi WDK

Volgende generatie voertuigen

Wij houden de duurzaamheidstrends rondom de volgende generatie voertuigen nauwlettend in de gaten. Of beter gezegd, wij doen er zelfs al iets mee. Zo rijden er al een flink aantal elektrische wagens en elektrische rolstoelbussen voor Willemsen- de Koning rond. Groots denken, begint klein. Hoewel wij nog flinke stappen te zetten hebben, streven wij ernaar ons volledige wagenpark op duurzame brandstoffen – GroenGas, waterstof, 100%-elektrisch of hybride – te hebben rijden. Ons doel is uiterlijk 2028 een emissieloos wagenpark.
Tot slot, sinds enige tijd hebben wij naast ons alsmaar duurzaam wordende wagenpark ook fietsen. Wij horen u denken: Hoe dat zo? Uit duurzaam oogpunt voor mens en natuur begeleiden wij regelmatig groepen te fiets. Ook daarmee weten wij onze CO2-emissie te reduceren.

    Contact opnemen

    Vul het onderstaande formulier in of bel direct met 026-3232000