Vergeleken met de overige diensten van Willemsen- de Koning valt regiotaxivervoer als enige onder de noemer ‘vraagafhankelijk vervoer.’ Momenteel voeren wij deze vorm van vervoer uit voor meerdere, door Nederland verspreide opdrachtgevers. Het regiotaxivervoer is geregeld via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, de WMO. Onze motor gaat pas draaien wanneer de reiziger het vraagt.

Spelregels van de Regiotaxi

Reizen waar naartoe en wanneer de klant maar wil. Een ideale en voordelige uitkomst voor mensen die minder mobiel of op leeftijd zijn. Met of zonder rolstoel of scootmobiel. Voor wie zelfstandig met het reguliere openbaar vervoer geen vanzelfsprekendheid meer is. Wij zijn er voor hen met een WMO-indicatie. Zodat ook zij sociaal-recreatieve dingen kunnen blijven ondernemen. In de buurt of verderop in de regio. Ons regiotaxivervoer voeren wij zowel met personenauto’s als rolstoelbussen uit. Zo kunnen wij garanderen dat wij iedereen van dienst kunnen zijn.

Regiotaxi vervoer

‘Een mooie, voordelige vorm van mobiliteit faciliteren als middel tegen eenzaamheid. U zou de mensen eens moeten zien genieten!’

Regiotaxi kantoor

Slim en duurzaam ondernemen

Waar de reguliere taxi exclusief reizen betekent, mogen wij bij de Regiotaxi meerdere klanten in één keer vervoeren. Om de vervoerscapaciteit in een gebied optimaal te benutten, wordt regiotaxivervoer regelmatig met regulier openbaar vervoer gecombineerd. Denk bijvoorbeeld aan niet-drukke buslijntrajecten of in daluren dat wij extra bijspringen.

Een ontwikkeling die wij bij Willemsen- de Koning toejuichen. Op deze manier kunnen wij namelijk niet alleen de ritten slimmer plannen, wij maken gelijk minder ‘lege’ kilometers. Kilometers zonder klanten te vervoeren, iets wat niet binnen ons duurzaamheidsbeleid past. Natuurlijk zijn wij voorzichtig met het samenvoegen van deze kwetsbare doelgroepen in één voertuig. Onze vakkundige planners houden dit nauwkeurig in de gaten, en houden altijd rekening met de specifieke wensen van elk individu.

    Contact opnemen

    Vul het onderstaande formulier in of bel direct met 026-3232000