Willemsen- de Koning partner van ‘Hidden Disabilities Sunflower’

Willemsen- de Koning partner van ‘Hidden Disabilities Sunflower’

Willemsen- de Koning is als eerste personenvervoerder in de Nederlandse taxibranche partner geworden van Hidden Disabilities Sunflower, een internationaal herkennings-concept voor niet-zichtbare beperkingen in de vorm van een Sunflower Keycord.

Het Hidden Disabilities Sunflower Keycord is een prachtig instrument voor het bevorderen van inclusiviteit in onze samenleving. Mensen met een niet-zichtbare beperking kunnen dit groene keycord met zonnebloemen erop dragen om hun omgeving op een discrete manier en zonder veel extra toelichting te attenderen op hun beperking. Voor hen is het vaak confronterend en frustrerend om steeds te moeten vertellen over hun verborgen aandoening, zoals ADHD, autisme, Alzheimer, dementie, diabetes, COPD, angst, gehoor-/zichtstoornis, dyslexie of laaggeletterdheid. De Hidden Disabilities Sunflower Keycord-dragers kunnen op deze manier rekenen op meer begrip in hun omgeving.

“Willemsen- de Koning vervoert met zorg dagelijks duizenden mensen met een beperking in het groeps- en vraagafhankelijk vervoer. Met het ‘Hidden Disabilities Sunflower Keycord’ willen we een extra service aanbieden aan reizigers met een beperking om hun dagelijkse leven iets gemakkelijker te maken als ze wat steun, hulp of extra tijd krijgen vanuit hun omgeving. Met het Hidden Disabilities Sunflower Keycord aandacht vragen voor reizigers met een verborgen beperking past daarom prima in ons ondersteunende dienstenpakket. Maar het biedt onze reizigers zo ook ondersteuning buiten onze voertuigen”, aldus Gerhard Breedveld, Operationeel Directeur bij Willemsen- de Koning.

Om de keycord-gebruikers te herkennen en juist te benaderen is de opleiding ‘Hidden Disabilities Sunflower’ inmiddels een vast onderdeel in het verplichte opleidingstraject van onze medewerkers.

Steeds meer partijen, zoals de Albert Heijn en Mc Donalds, sluiten zich aan bij dit concept, wat zorgt dat de herkenbaarheid van verborgen handicaps steeds groter wordt.