Willemsen- de Koning introduceert mentorchauffeurs!

Bij Willemsen- de Koning hechten we veel waarde aan onze medewerkers en reizigers. We vinden het dan ook erg belangrijk dat een nieuwe medewerker zich prettig voelt bij de organisatie en snel zijn of haar weg heeft gevonden. Om hier aan bij te dragen, zijn we met ingang van 1 mei gestart met het inzetten van mentorchauffeurs. Deze mentorchauffeurs gaan nieuwe collega’s begeleiden in hun eerste weken bij Willemsen- de Koning.

Begeleiding
Deze mentorchauffeurs zijn ervaren Willemsen- de Koning chauffeurs die het leuk vinden om nieuwe collega’s op weg te helpen. Inmiddels zijn dit al 25 mensen! De chauffeurs laten de nieuwe collega’s eerst een dag meerijden om te ervaren hoe een dag als chauffeur van Willemsen- de Koning er uit ziet. Ze geven uitleg over de gang van zaken, hoe zij met reizigers om moeten gaan en wat de normen en waarden van ons bedrijf zijn. Het gebruik van het voertuig komt uitgebreid aan bod. Denk bijvoorbeeld aan uitleg van de apparatuur in de voertuigen (BCT), de systemen waarmee rolstoelen vastgezet kunnen worden en voertuigkenmerken. Daarnaast worden ook alle voordelen van het gebruik van het chauffeurs- en vervoersportaal besproken.

Na de inwerkperiode kunnen de nieuwe collega’s altijd contact opnemen met hun mentorchauffeur voor vragen. Zo kunnen nieuwe collega’s en onze cliënten met een gerust gevoel op pad.

Certificering
De mentorchauffeurs hebben, ter voorbereiding op het mentorschap, van Willemsen- de Koning een cursus aangeboden gekregen. Zaken die aan bod gekomen zijn, zijn onder andere welke informatie belangrijk is om te delen, op welke manier deze informatie het beste gedeeld kan worden en welke vragen zij van nieuwe collega’s kunnen verwachten. Met een certificaat op zak zijn ook onze mentorchauffeurs goed voorbereid op hun nieuwe taak.

Kennis van het vak en betrokkenheid bij onze reizigers is wat de chauffeurs van Willemsen- de Koning met elkaar gemeen hebben. Met het inzetten van mentorchauffeurs geven we deze kernwaarden door aan nieuwe collega’s. Zo weten wij ook zeker dat de kwaliteit en vriendelijkheid die u van ons gewend bent behouden blijft. Daar doen we het uiteindelijk voor!