Willemsen – De Koning gaat gebruik maken van de waterstofauto!

Willemsen – De Koning gaat gebruik maken van de waterstofauto!

Reduceren van CO2-uitstoot

De auto’s van Willemsen – De Koning leggen jaarlijks in totaal ruim honderd miljoen kilometer af. Dat is 2500 keer een rondje om de aarde. Helaas gaat dit ook gepaard met CO2-uitstoot. Daarom hebben wij een heel belangrijke doelstelling: het reduceren van onze CO2-uitstoot. We zijn al vele jaren bezig om zo groen mogelijk te rijden. Vanaf nu komt daar nog een methode bij: de waterstofauto. Wij vertellen graag meer over deze milieuvriendelijke manier van vervoer.

Maatregelen genomen door Willemsen – De Koning

In 2010 hebben we een grootscheepse switch gemaakt naar een groengas-wagenpark. Daarmee werden we in één klap de trotse eigenaar van de grootste vloot kleinschalige Groengas-voertuigen in Nederland. Groengas is een mengsel van aardgas en biogas. Dit wordt gemaakt door een mix van onder andere gft-afval, koeienpoep, rioolslib en bermgras. Het is een hernieuwbare energiebron, en dus een stuk duurzamer dan ‘gewoon’ gas. Alleen al door het nemen van deze maatregel konden wij onze CO2-uitstoot fors terugdringen. Nu, 10 jaar later, beschikken we nog steeds het grootste groengas-wagenpark. Bovendien hebben we ruim 250 100% elektrische voertuigen. En daar laten we het zeker niet bij! Willemsen – De Koning is namelijk ook bezig met het inzetten van het waterstofvoertuig.

Wat is een waterstofauto?

De waterstofauto is eigenlijk een type (volledig) elektrische auto. In tegenstelling tot een ‘gewone’ elektrische auto werkt de waterstofauto niet met een batterijpakket, maar heeft het een of twee waterstoftanks en een brandstofcel. Waterstof wordt omgezet in elektriciteit door middel van een chemisch proces. Omdat het enige bijproduct water is, is er geen sprake van CO2-uitstoot! De waterstofauto is dus een zeer milieuvriendelijk alternatief. Bij Willemsen – De Koning lopen we graag voorop met milieuvriendelijke manieren van vervoer. Vandaar dat we erg trots zijn op het feit dat we met de waterstofauto op pad mogen!

Inzet van de waterstofauto

Het afgelopen halfjaar hebben we volop geëxperimenteerd met het inzetten van de waterstofauto. Hierbij kwamen veel obstakels op ons pad. Zo moesten we er bijvoorbeeld natuurlijk voor zorgen dat onze chauffeurs met hun auto’s ergens konden tanken. Nu het waterstof tankstation in Arnhem ook daadwerkelijk goed werkt, zijn we eindelijk in staat om de voertuigen in te zetten. Zo zetten we weer een stap naar een schone wereld!