Wat doet een recruiter binnen Willemsen – de Koning?

Wat doet een recruiter binnen Willemsen – de Koning?

Remco van de Zand vertelt over zijn werk als recruiter

Binnen Willemsen – de Koning zijn er mensen werkzaam in allerlei verschillende functies en beroepen. Vandaag vragen wij recruiter Remco van de Zand het hemd van het lijf over zijn rol binnen onze organisatie.

Vertel eens iets over jezelf

‘Mijn naam is Remco van de Zand. Ik ben 41 jaar oud, heb een dochter van 9 en woon samen met mijn partner Hanneke. Nadat ik in 2003 mijn opleiding Personeel & Arbeid aan de HAN heb afgerond, ben ik gestart bij een taxibedrijf op de afdeling personeelszaken. De taxibranche heeft mij vervolgens gepakt en niet meer losgelaten. Sinds januari 2018 ben ik werkzaam bij Willemsen de Koning op de afdeling recruitment. Mijn hobby’s zijn voetbal, uitgaan en bovenal leuke dingen doen met mijn partner en dochter.’

Wat zijn jouw werkzaamheden binnen Willemsen – de Koning?

Het werk van een recruiter bestaat voornamelijk uit het werven en selecteren van kandidaten die interesse hebben in de functie van chauffeur. Remco is normaal gesproken gemiddeld drie dagen per week onderweg om kandidaten in de regio te spreken. Vanwege de coronacrisis is dat helaas op het moment niet mogelijk. ‘Ik probeer mijn werk zoveel mogelijk vanuit huis voort te zetten. We nemen onze sollicitaties op dit moment telefonisch af. Daar waar mogelijk doen we dit via beeldbellen zodat we ook een gezicht bij de kandidaat hebben. De werkzaamheden bestaan verder voornamelijk uit het begeleiden van onze kandidaten gedurende hun opleiding tot chauffeur en alle administratieve taken die voortvloeien uit de gesprekken.’ zegt Remco.

Wat vind jij het leukst aan je werk?

‘Mijn werk heeft veel leuke aspecten. Maar het leukste is toch wel het voeren van de gesprekken.’ zegt Remco. Hij vertelt: ‘Tijdens de gesprekken probeer ik mijn enthousiasme over de functie te delen met de kandidaat. Wanneer je dan tot een match komt, geeft dit een heel goed gevoel. Het vinden van de juiste kandidaat is zo ontzettend belangrijk want uiteindelijk geven ouders hun kostbaarste bezit mee. De chauffeur heeft als het ware “goud in handen”.’

Welk advies zou je geven aan kandidaten die als chauffeur voor Willemsen – de Koning willen werken?

Remco: ‘wat ik heel erg belangrijk vind is het benadrukken dat je als chauffeur een hele belangrijke positie inneemt. Wij werken met een kwetsbare doelgroep en het is belangrijk dat je je hiervoor verantwoordelijk voelt. Zelfstandig kunnen werken en feeling hebben met de doelgroep is daarom heel erg belangrijk.’