Van ondernemer naar chauffeur: het kan bij Willemsen de Koning!

Van ondernemer naar chauffeur: het kan bij Willemsen de Koning!

Vandaag een interview met Annet! Annet heeft zich laten omscholen van zelfstandig ondernemer naar chauffeur. Dankzij Willemsen de Koning heeft Annet de mogelijkheid gekregen om een chauffeurspas te kunnen halen. Lees hier haar verhaal!

Hoe ben je bij WDK terecht gekomen?

Ik ben 18 jaar lang zelfstandig ondernemer geweest, waarna ik mijn zaak heb verkocht aan een startende ondernemer. Na de verkoop heb ik mij afgevraagd wat ik in de toekomst graag wil gaan doen. Ik heb altijd al veel affiniteit met kinderen met een beperking gehad. Maar omdat ik hierin geen opleiding heb gevolgd, was het voor mij lastig om hier iets passends in te vinden. Niet veel later kwam ik op het idee om een taxichauffeusse voor kinderen met een beperking te worden.

Waarom heb je voor WDK gekozen?

Voordat ik bij WDK begon had ik al wel het een en ander aan goede dingen gehoord. Wat ik toen der tijd nog niet wist was dat het personeel hier zeer collegiaal en loyaal is. Dit heb ik later vernomen via horen en zeggen. Voordat ik bij WDK solliciteerde heb ik nog nagedacht om bij een regulier taxibedrijf aan de slag te gaan. Het nadeel hiervan is dat je daar ook ‘s avonds en in het weekend aan het werk moet. Na verder zoeken kwam ik bij WDK terecht, waar ze met schappelijke tijden werken.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Wat ik het leukst aan mijn werk vind is dat ik contact heb met kinderen met een beperking. Naarmate ik hier langer werk krijg ik steeds meer contact met ze. Ze beginnen mij nu ook te herkennen als hun chauffeuse. En ze zijn blij als ze mij zien aankomen! Andere fijne dingen aan het werken bij WDK is dat alles goed bespreekbaar is. Wanneer je met een vraag zit hebben ze snel antwoord voor je. En ook wanneer je verhinderd bent, wordt dit op een fijne manier door een andere collega overgenomen.

Had je al een chauffeurspas voor je begon?

Voor nu heb ik mijn tijdelijke chauffeurspas behaald. Deze heb ik behaald toen ik net begon. Voor het behalen van deze pas heb je een VOG nodig, en natuurlijk onderga je ook een medische keuring. Dit proces is bij mij snel verlopen, wat heel fijn is. De chauffeurspas is bij WDK verplicht om te hebben. Behaal je hem niet, dan heb je ook geen recht meer op een tijdelijke pas.

Werd de pas voor jou gefinancierd?

De chauffeurspas is voor mij gefinancierd door WDK. Het is wel zo dat je hier dan minimaal een aantal jaar moet blijven werken, anders betaal je de pas en opleiding in percentage terug. Vertrek je bijvoorbeeld al na 1 jaar, dan betaal je 75 procent van de kosten terug. Na 2 jaar is dat nog 50 procent en na 3 jaar 25 procent.

Had je al enige ervaring voordat je bij WDK begon?

Nee, ik heb mij echt laten omscholen. Taxi rijden is voor mij volledig nieuw. Wel moet ik nog met mijn opleiding starten. Dit houdt in dat ik voor nu nog met een collega samen rij, een mentorchaffeur. Wanneer ik mijn twee dagen theorie en een dag praktijk heb behaald, dan mag ik zelfstandig aan de slag. De opleiding wordt geheel geregeld door Top Support.

Ging de sollicitatie je goed af?

Mijn sollicitatie is vanwege de corona pandemie geheel digitaal verlopen. We hebben eerst via de mail contact gehad en het vervolgens telefonisch besproken. Tijdens het gesprek kwam duidelijk naar voren of ik het zag zitten om 5 dagen per week 2 keer 2,5 uur per dag te rijden. Dit is 2,5 uur in de ochtend en dan weer 2,5 uur in de middag. Tussendoor ben ik gewoon thuis. Nadat ik hier goed over nagedacht had, heb ik teruggebeld en werd mijn sollicitatie geaccepteerd.

Wat vind je nu van je werk?

Met een tijdelijke pas mag ik al rijden en ik heb nu al veel plezier in mijn werk. De band met de cliënten is mijn grote drijfveer, en dit wordt dan ook goed gestimuleerd in het bedrijf. Het is natuurlijk fijn als de cliënten de rit ook als prettig en leuk ervaren.

Ook werken bij Willemsen de Koning?

Wij zijn op zoek naar Chauffeurs in heel Nederland! Bekijk hier het overzicht.