Van bijstand naar baan als chauffeur

Van bijstand naar baan als chauffeur

Vandaag spraken wij Shirley. Shirley biedt een coachingstraject aan speciaal voor mensen die uit de bijstand willen komen. Hier werk je niet alleen aan je chauffeurs opleiding maar ook aan je zelfvertrouwen om op eigen benen te komen staan.

Van bijstand naar een baan bij WDK: hoe werkt dat?

Inner-Aktie werkt intensief samen met WDK om mensen die (deels)uit de bijstand willen komen om te scholen tot chauffeur. Je kunt hier komen via onder andere de gemeente Utrecht. Daar wordt gekeken of je de motivatie hebt om chauffeur te worden. Is dat het geval, dan ga je bij Shirley aan de slag met de opleiding. Deze opleiding is een chauffeurs opleiding vanuit Inner-Aktie met baangarantie binnen WdK.

Hoe is de opleiding tot stand gekomen?

Shirley zat ooit zelf in de bijstand en is daar uitgekomen. Onder andere door verschillende banen te combineren en zo haar eigen salaris te verdienen. Shirley heeft 25 jaar in het personenvervoer gewerkt. Toen zij door een reorganisatie haar baan verloor is zij voor zichzelf begonnen en gaan werken met een lange afstand tot de arbeidsmarkt. Tijdens dat werk kwam zij er achter dat er een grote groep mensen is die onzichtbaar is voor de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld mensen in de bijstand. In de bijstand zitten kan veel stress opleveren, het maakt in sommige opzichten onzeker waardoor de drempel naar de arbeidsmarkt steeds groter wordt. Deze mensen hebben baat bij extra coaching om in hun eigen kracht te komen. Door groei van zelfvertrouwen en geloof in zichzelf kunnen zij langzaam weer de aansluiting vinden op de arbeidsmarkt.

Hoe werkt dit traject?

Mensen die een aarzeling voelen of een onzekerheid hebben om weer aan de slag te gaan kunnen een training volgen om dit te overwinnen. Inner-Aktie biedt diverse coachingstrajecten en trainingen aan, waaronder de ‘Ik Vervoer’ opleiding tot chauffeur. In dit traject volg je een opleiding tot chauffeur van WDK, maar met de coaching van Shirley. Zo heb je een extra steuntje om jezelf te ontwikkelen en maak je een mooie opstap naar een nieuwe carrière.

Wat levert dit traject je op?

Het samenwerkingsproject helpt mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Dit is een mooie kans om weer een stap te maken. Je volgt een opleiding en krijgt daarbij extra coaching. Zo kom je tot een (parttime)baan, je doet weer mee in de werkende maatschappij. En naast een leuke baan, eigen salaris en een bus bij huis ontvang je ook nog eens je eigen bedrijfsjas en een kerstpakket. Zo kom je op eigen kracht weer uit de bijstand en ga je een mooie toekomst tegemoet als chauffeur bij WDK.

Doe ook mee!

WDK is altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste chauffeurs. Ook wanneer je een drempel voelt om weer aan het werk te gaan, kun je via de opleiding ‘Ik vervoer’ inclusief coaching traject van Inner-Aktie met alle zelfvertrouwen bij ons aan de slag.