Twente kiest definitief voor Willemsen- de Koning

Twente kiest definitief voor Willemsen- de Koning

WdK wint hoger beroep

In december 2022 schreven tien Twentse Gemeenten een Europese aanbesteding uit voor het routegebonden leerlingen-, jeugdwet en Wmo-dagbestedingsvervoer verdeeld over 3 percelen en Regiotaxi Twente. Op 9 maart maakten de Twentse Gemeenten de voorlopige gunningen bekend. Willemsen – de Koning (WdK) kreeg het routegebonden vervoer Hellendoorn, Twenterand en Wierden en Regiotaxi Twente gegund.

Enkele verliezende partijen maakten hiertegen bezwaar. Hun argument was dat een uitspraak van een rechtszaak uit 2022 (Provincie Gelderland) niet was vermeld bij de inschrijving en dit had volgens hen wel gemoeten. Op 23 mei stelde de voorzieningenrechter in een kort geding de bezwaarmakers in het gelijk. WdK ging echter in hoger beroep tegen deze beslissing. Het Gerechtshof in Arnhem deed vervolgens op 18 juli 2023 uitspraak en stelde klip en klaar dat het bezwaar van de verliezende partijen ongegrond is en geen juridische basis heeft. Daarbij stelde het Gerechtshof dat het vervoer alsnog moet worden gegund aan Willemsen – de Koning.

Algemeen directeur Tobias Los: “In juli kregen we het fantastische nieuws dat Willemsen – de Koning het routegebonden vervoer Hellendoorn, Twenterand en Wierden en Regiotaxi Twente definitief gegund heeft gekregen. We gaan – helaas met enige vertraging – vanaf de zomer van 2024 het vervoer verzorgen. Geweldig nieuws natuurlijk. We zijn erg blij met deze mooie uitbreiding in het prachtige Twente.”