Tender Manager / Bid manager

Als Tender manager werk je samen met het management team van Willemsen de Koning. Een mooie en erg leerzame maar ook verantwoordelijke functie, die coördinatievermogen, tact en commercieel inzicht vergt. De meeste klanten komen uit de publieke sector en de zorg. Het behalen van succes bij (Europese) aanbestedingen en bij andere offertetrajecten is je grootste drijfveer.

Je werkt aan het beantwoorden van (Europese) aanbestedingen en andere offerteaanvragen, dit alles binnen de gestelde deadlines. Je coördineert taken, (onder)zoekt en analyseert informatie en schrijft zelf mee aan de kwalitatieve tekstdelen van offertes. Je bent in staat nieuwe concepten te bedenken als reactie op kwalitatieve gunningscriteria. Daarnaast onderhoud je contacten met (potentiële) opdrachtgevers en fungeert desgewenst als sparringpartner bij het vormgeven van nieuwe (Europese) aanbestedingen.

In de branche ligt er veel nadruk op ‘kwaliteit’, hier ligt dan ook de uitdaging in het opstellen van een offerte. Je verdiept je in de inhoud en schrijft zelf mee aan de kwalitatieve tekstdelen van offertes. Je bent goed in schrijven, je begrijpt dat een goede tekst het verschil kan maken bij de beoordeling van een offerte. Na een aanbesteding voer je evaluatiegesprekken met opdrachtgevers zodat de organisatie leert en zich verder ontwikkelt. Daarnaast wordt je redactionele vaardigheden ook ingezet wanneer er vanuit de directie behoefte is aan een goed geschreven stuk tekst, bijvoorbeeld ter ondersteuning van PR- en marketingactiviteiten.

Kortom, een veelzijdige functie voor een professional die nét iets meer te bieden heeft en zich nog verder wil ontwikkelen.

Overige werkzaamheden:

 • Je coördineert taken en bewaakt het tenderproces
 • Je (onder)zoekt en analyseert informatie
 • Je draagt zorg voor de beantwoording van marktconsultaties
 • Je neemt deel aan bijeenkomsten, bij opdrachtgevers en bij brancheorganisaties
 • Je draagt bij aan het continu verbeteren van het tenderproces en de organisatie van de Tenderdesk

Functie-eisen:

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding
 • Minimaal drie jaar relevante werkervaring
 • Kennis van actuele wet- en regelgeving rondom Europees aanbesteden
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Je bent proactief en resultaatgericht
 • Je bent stressbestendig in het omgaan met (tender)deadlines

Ons aanbod:

We bieden je een veelzijdige en dynamische functie met alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en studie. Deze functie geeft je de mogelijkheid om gezamenlijk de Tenderdesk verder op te zetten en te professionaliseren. Willemsen- de Koning is een organisatie waarin in een informele sfeer op een ‘hands-on’ wijze wordt gewerkt en waar we als team resultaat nastreven. We bieden een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket. De functie is fulltime maar een parttime invulling is bespreekbaar.

Wie zijn wij:

Willemsen-de Koning is met meer dan 2.000 medewerkers een van de grotere bedrijven in Nederland op gebied van regie en uitvoering van kleinschalig personenvervoer. Wij verzorgen de regie en uitvoering van (regio)taxi-, leerlingen- en personenvervoer voor publieke opdrachtgevers. Dat zijn gemeenten, provincies en (zorg)instellingen. Veel van de opdrachten verwerven we via Europese aanbestedingen.

Het verplaatsen van mensen is een grote verantwoordelijkheid die op alle fronten hoge eisen stelt. Mensen zijn immers het meest kostbare ‘goed’ dat je kunt vervoeren. Wij vinden het belangrijk dat onze dienstverlening past binnen de huidige eisen van de samenleving: veilig, duurzaam met een hoge kwaliteit van dienstverlening. De mens staat centraal en we streven continu naar een hoge tevredenheid van reizigers, ouders en verzorgers van leerlingen en jeugdigen, opdrachtgevers en onze medewerkers. Daartoe investeren wij tijd en geld in onze mensen, onze voertuigen en onze organisatie.

Onze chauffeurs zijn geschoold via relevante vakopleidingen en worden continu getraind voor de verschillende groepen reizigers en voor nieuwe ontwikkelingen. Onze voertuigen zijn afgestemd op de reiziger en zijn zo milieuvriendelijk als mogelijk. Tevens besteden wij aandacht aan een professionele en stevige bedrijfsvoering: we zijn in bezit van het TX-keur en de certificaten ISO9001, ISO14001 en ISO27001.

Solliciteren: Herken jij jezelf in de hierboven genoemde omschrijving, dan zien wij graag je sollicitatie tegemoet. Solliciteren doe je door een motivatiebrief en Curriculum Vitae te sturen naar Gerhard@wdkgroep.nl

Wil je overleggen of heb je vragen, neem dan telefonisch contact op met Gerhard Breedveld, operationeel directeur, 06-53781376