Leerlingenvervoer gaat weer van start!

Leerlingenvervoer gaat weer van start!

Vanaf 11 mei weer naar school

Op 21 april hebben we in de toespraak van onze premier te horen gekregen dat de scholen vanaf 11 mei weer open gaan, en dat langzaamaan het ‘gewone’ leven weer voortgezet kan worden. Dat betekent ook dat het leerlingenvervoer weer van start kan gaan. Dan staan de chauffeurs van Willemsen – De Koning natuurlijk weer voor u klaar. We vertellen graag meer over hoe dit vanaf 11 mei in zijn werk zal gaan.

Aangepaste roosters

Wanneer de scholen weer open gaan, zal dit een hele opluchting zijn. Voor de ouders natuurlijk, die zo thuis beter kunnen werken, maar vooral ook voor de kinderen: hun normale (sociale) leven komt weer een beetje op gang. Echter zullen niet alle kinderen tegelijk naar school kunnen. Zo zijn er scholen die aangepaste roosters gaan hanteren. De planners van Willemsen – De Koning zijn hard aan het werk om een goede planning te maken voor deze aangepaste roosters, zodat we voor alle kinderen weer leerlingenvervoer kunnen verzorgen. Ook bij u in de buurt zorgen we ervoor dat uw kinderen veilig van en naar school kunnen.

Protocol van RIVM voor leerlingenvervoer

Maar hoe zit dat eigenlijk met het leerlingenvervoer wanneer de kinderen weer naar school kunnen. En hoe zorgen we ervoor dat dit veilig gaat? Hiervoor heeft het RIVM een speciaal protocol opgezet, het zogenaamde ‘sectorprotocol leerlingen- en kinderopvangvervoer’. Het leerlingenvervoer mag vanaf 11 mei op een normale manier hervat worden. Het is hierbij niet nodig dat de kinderen in het leerlingenvervoer minimaal anderhalve meter afstand houden. Ook is het niet nodig om aangepaste maatregelen te nemen om het contact tussen een chauffeur en hun leerlingen te voorkomen. Wel moeten de ouders anderhalve meter afstand houden van onze voertuigen. De ervaren chauffeur van Willemsen – De Koning zorgt ervoor dat de kinderen de veilig in de auto zitten.

Aan het werk tijdens de crisis

Beginnen de werkzaamheden van de chauffeurs van Willemsen – De Koning dan ook pas op 11 mei weer? Zeker niet! De afgelopen weken hebben tientallen chauffeurs gewoon hun werk gedaan. Daar zijn wij zeker weten zeer trots op. Verschillende opdrachtgevers hebben contact met ons opgenomen of wij coronapatiënten wilden vervoeren. Binnen een week tijd hadden wij voertuigen met chauffeurs beschikbaar. Deze voertuigen hebben we speciaal om laten bouwen om veilig vervoer van corona patiënten te verzekeren. Wij willen bij deze onze chauffeurs nogmaals bedanken voor het geweldige werk dat zij de afgelopen periode geleverd hebben!