Green, greener, greenest!

Green, greener, greenest!

Duurzaamheid en zorg voor het milieu zijn belangrijke speerpunten voor Willemsen- de Koning. Vanaf heden rijden wij ook met de Nissan Evalia. Deze 100% elektrische auto biedt een zitplaats aan zeven reizigers.

Groen leerlingenvervoer

Eerder al werd de 100% elektrische Nissan Leaf ingezet voor regiotaxi Utrecht en de gemeenten Amersfoort, Leusden, Soest, Bunschoten, Baarn en Woudenberg. Met de Nissan Evalia die aan meerdere reizigers een zitplek biedt, kunnen we duurzame auto’s ook inzetten op het leerlingenvervoer. U ziet deze “green machines” van Willemsen- de Koning rijden in de gemeenten Woerden, Stichtse Vecht, Ronde Veenen, Oudewater, Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

Met een bereik van ruim 200 kilometer is dit het ideale voertuig voor leerlingenvervoer, omdat het in de meeste gevallen gaat om korte routes naar en van school in de buurt. Chauffeurs van Willemsen- de Koning kunnen de Evalia bij een oplaadpunt of thuis opladen. Vanzelfsprekend worden zij gecompenseerd voor de kosten die gemaakt worden.

Groene werkplaats

Vanuit de duurzame gedachte blijft Willemsen- de Koning de komende jaren investeren in groene voertuigen. Het veranderen van het wagenpark heeft dan ook gevolgen voor de werkplaats.

Bij het hoofdkantoor van Willemsen- de Koning in Arnhem beschikken wij over een eigen werkplaats. Hier werken dagelijks ruim tien monteurs om de voertuigen in uitstekende staat te houden en onze reizigers veilig van A naar B te blijven vervoeren. Nu ons wagenpark verandert, veranderen wij mee. Meerdere monteurs worden middels een cursus bijgeschoold om ook elektrische voertuigen te onderhouden. De opgedane kennis en kunde wordt binnen de werkplaats overgedragen.