De werkzaamheden van een mentor-chauffeur

De werkzaamheden van een mentor-chauffeur

Wat doet een mentor-chauffeur precies binnen Willemsen – de Koning?

Wanneer je als chauffeur aan de slag gaat bij Willemsen – de Koning wordt je natuurlijk niet zomaar in het diepe gegooid. Je wordt eerst gekoppeld aan een mentor-chauffeur. Anneke Tdlohreg is een van deze mentor-chauffeurs. In dit blog kom je meer te weten over haar werkzaamheden.

Vraagbaak voor nieuwe medewerkers

Anneke vertelt dat ze als mentor-chauffeur niet alleen de nieuwe medewerkers inwerkt, maar dat ze ook een vraagbaak is waar de chauffeurs terecht kunnen. Zo leert ze de nieuwe medewerkers bijvoorbeeld omgaan met BCT. Dat is een systeem waarmee ze informatie krijgen over de passagiers en over de route die ze gaan rijden. Ook leert Anneke hen hoe ze een rolstoel moeten vastzetten en hoe ze om moeten gaan met allerlei verschillende situaties die zich in de taxi kunnen voordoen.

Het inwerken van een nieuwe collega

Wanneer Anneke een nieuwe collega gaat inwerken, haalt ze haar collega thuis op en laat ze hem of haar meerijden met de routes. De nieuwe werknemer rijdt de ochtenden met haar mee. Anneke volgt de route, en laat dan zien hoe alles in zijn werk gaat. Ondertussen vertelt ze wat ze die dag gaan doen en ze vertelt over het werken bij Willemsen – de Koning. Vervolgens brengt ze haar collega naar huis en haalt ze hem of haar ‘s middags weer op. Als nieuwe medewerker rijd je dan vanaf je eigen huis naar de locatie. Vervolgens gaat Anneke nog twee dagen mee op pad. Zo weet ze zeker dat haar nieuwe collega vol vertrouwen de weg op gaat als taxichauffeur voor Willemsen – de Koning.

Gezellige sfeer in de taxi

Ook na het inwerktraject staat Anneke nog klaar om de vragen van haar collega’s te beantwoorden. Tijdens hun ritten kunnen zij altijd contact opnemen met Anneke. Bijvoorbeeld als ze vragen hebben over de BCT of als er zich een situatie voordoet waarin ze niet weten wat ze moeten doen. Anneke werkt graag bij Willemsen – de Koning. Ze vindt het heerlijk om met mensen in contact te zijn. In haar taxi hangt dan ook altijd een gezellige sfeer.  Ook maakt ze graag een praatje of een grapje met haar collega’s. Lijkt het jou ook leuk om als taxichauffeur bij Willemsen – de Koning aan de slag te gaan? Neem dan eens een kijkje in de vacatures hier op de site!