Dinsdag 9 februari start vervoer (meeste) leerlingenvervoer basisonderwijs

update 8-2-2021 14:30

Dinsdag 9 februari zal Willemsen de Koning het vervoer deels weer opstarten. Niet alles, want er zijn scholen en opdrachtgevers die besloten hebben nog een extra dag dicht te blijven. Om er zeker van te zijn dat of kind opgehaald wordt vragen wij ouders/verzorgers het portaal te raadplegen. Hierop staat de meest actuele informatie.

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen (026-3232000 optie 1).

 

 

Sneeuw bedekt Nederland, geen leerlingenvervoer.

update: 7-2-2021 17:30

 

Maandag 8 februari was de grote dag… De basisscholen gaan weer beginnen. Fijn! Maar door de enorme hoeveelheid sneeuw en ijzel wordt het allemaal toch weer anders.

Leerlingenvervoer: Gezien de huidige situatie op de wegen en de verwachten van het KNMI voor morgen 8 februari 2021 ziet het er naar uit dat de situatie op de wegen niet veel beter zal worden.  Wij hebben uit veiligheidsoverwegingen besloten dat morgen het leerlingenvervoer niet te rijden. Alle ouders/verzorgen zullen wij hierover informeren. Ook kan het portaal geraadpleegd worden over het actuele reisschema.

Instellingenvervoer: Bijna alle opdrachtgever hebben aangegeven morgen geen vervoer nodig te hebben. Voor vragen hierover verzoeken wij u contact op te nemen met uw instelling.

Regiotaxi: Raadpleeg de website van uw regiotaxi voor de laatste berichtgeving.

 

De situatie op de wegen en de weersverwachtingen houden wij continu in de gaten en informeren u zo spoedig mogelijk over de situatie na 8 februari.

 

Mededeling Coronavirus

De uitbraak van het coronavirus heeft ook invloed op het taxivervoer. Op deze pagina houden wij u op de hoogte van het laatste nieuws en wijzigingen in het vervoer met betrekking tot het coronavirus.

Update februari 2021

 

Leerlingenvervoer:

Het kabinet heeft bekend gemaakt dat alle basisscholen maandag 8 februari weer open mogen.

Voortgezet onderwijs en kinderdagcentra blijven nog wel dicht. Alleen de kinderen waarvan de ouders een baan hebben in een vitale sector zijn een uitzondering. Wij zullen het schoolvervoer van een leerling alleen verzorgen als wij daarvoor opdracht krijgen van de gemeente.

Mocht u vragen hebben over het leerlingenvervoer dan kunt u die aan uw gemeente stellen.

 

Cliëntenvervoer:

Op dit moment lijkt het erop dat de meeste zorginstellingen en dagbestedingen het vervoer laten door laten gaan. Vragen hierover kunt u het beste stellen aan uw instelling/dagbesteding.

 

Regiotaxi:

Het vervoer van de verschillende Regiotaxicontracten gaat vooralsnog gewoon door. Mocht dit veranderen dan zal de opdrachtgever hierover informatie geven via de website van de desbetreffende Regiotaxi.

 

 

 

RIVM richtlijnen voor veilig leerlingenvervoer

Wij houden ons strikt aan de richtlijnen zoals die zijn opgesteld door het RIVM en KNV. Het is belangrijk dat iedereen zich hieraan houdt. We zetten ze hieronder voor u op een rij:

 • Eén persoon brengt uw kind naar de taxi.
 • U blijft op 1,5 meter afstand van de chauffeur en de taxi.
 • De chauffeur (met mondkapje op) vraagt voor het instappen aan elke leerling in het voortgezet speciaal onderwijs of hij/zij klachten heeft. Heeft uw kind klachten? Dan blijft uw kind thuis. Als uw kind zelf niet kan zeggen of hij/zij klachten heeft, dan beantwoordt u de vragen. De chauffeur beslist of uw kind mee kan.
 • De chauffeur opent de deur en helpt uw kind eventueel met instappen.
 • Een vaste begeleider mag alleen mee als hij of zij een mondkapje op heeft en klachtenvrij is.
 • Uw kind doet zelf de gordel om. Als het nodig is, helpt de chauffeur.
 • Reist uw kind in een rolstoel? Dan zet de chauffeur de rolstoel veilig vast.
 • Bij aankomst volgen uw kind en de chauffeur de instructies van school op.
 • Bij verkoudheidsklachten blijft uw kind thuis.
 • Als één van uw gezinsleden verkoudheidsklachten heeft en koorts (38 graden Celsius of hoger) en/of benauwdheidsklachten, dan blijft uw kind ook thuis.
 • Meld uw kind af als deze geen gebruik maakt van het vervoer. Doe dit bij voorkeur via het portaal of de app boeken.taxsys.nl

 

 

Mondkapjes in het leerlingenvervoer

In de taxi is het niet mogelijk om 1,5 meter afstand te houden van elkaar, vandaar dat mondkapjes noodzakelijk zijn. De regels voor het dragen van mondkapjes in de taxi verschillen:

 • Leerlingen in het speciaal basisonderwijs hoeven geen mondkapje te dragen.
 • Leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs moeten wel een mondkapje dragen.
 • Begeleiders en volwassenen moeten wel een mondkapje dragen.
 • Let op! Alle leerlingen in de vervoerscontracten van AVAN en ZOOV moeten wel een mondkapje dragen ongeacht de leeftijd!
 • Een mondkapje is altijd verplicht voor de chauffeur.
 • De mondkapjesplicht geldt voor de hele

Valt uw kind onder de mondkapjesplicht dan kunnen we uw kind zonder mondkapje helaas niet vervoeren.

 

De samenstelling in de bus, de tijden en de chauffeur kunnen anders zijn

We houden natuurlijk het liefst alles zoveel mogelijk bij het oude, maar helaas is dit niet altijd mogelijk. In deze bijzondere periode kunnen dingen anders gaan dan voorheen. We vragen hiervoor uw begrip. Wat kan bijvoorbeeld anders zijn?

 • Er kunnen ook leerlingen met een mondkapje in de taxi zitten. Soms zitten leerlingen van het speciaal (basis)onderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs samen in een taxi. De basisschoolleerlingen hoeven van het RIVM geen mondkapje te dragen. Leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs moeten dat wel.
 • De vertrek- en aankomsttijden kunnen afwijken. Dat komt bijvoorbeeld doordat het in- en uitstappen op scholen langer kan duren.
 • Soms is de vaste chauffeur niet beschikbaar. Als we een andere chauffeur inzetten, kan deze helaas niet eerst komen kennismaken. We begrijpen dat dit vervelend is en proberen dit zoveel mogelijk te voorkomen.

Bovenstaande afspraken komen uit het protocol veilig leerlingenvervoer en veilig kinderopvangvervoer: Sectorprotocol-leerlingen-en-kinderopvangvervoer.

Via deze link kunt u alle maatregelen voor chauffeurs en vervoerders terugvinden. Dit protocol is opgesteld door ondernemersvereniging KNV Zorgvervoer en Taxi en vakbonden FNV en CNV

 

Cliëntenvervoer

Een groot aantal zorginstellingen en dagbestedingen hebben besloten niet of minder vervoersbewegingen uit te laten voeren door Willemsen- de Koning. Vragen hierover kunt u het beste stellen aan uw instelling/dagbesteding.

 

Regiotaxi

Niemand weet hoe de pandemie zal verlopen, maar voorlopig zal het coronavirus Nederland in zijn greep houden. Het blijft daarom belangrijk om voorzichtig te zijn. Om te voorkomen dat u of een van onze medewerkers tijdens het vervoer besmet raakt, volgen wij de richtlijnen van het RIVM en KNV. Dit betekent dat u de komende tijd verplicht bent een mondkapje te dragen als u met ons meerijdt, tevens vragen wij u om gepaste afstand te houden en de instructies van de chauffeurs op te volgen.

Het is niet mogelijk om met ons te reizen:

 • Indien u last heeft van symptomen die kunnen wijzen op corona.
 • Als u naar een locatie wilt reizen waar coronatesten worden afgenomen.
 • Als u corona heeft.

Zo proberen wij het vervoer voor iedereen veilig te houden.

 

Heeft u nog vragen?

Het coronavirus heeft een grote invloed op ons leven en we moeten allemaal wennen aan nieuwe maatregelen en richtlijnen. Dit geldt ook voor onze chauffeurs en planners. We hebben er alle vertrouwen in dat we samen kunnen zorgen voor een veilig en prettig vervoer.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de volgende websites: