Mededeling Coronavirus

 

Coronavirus

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van het laatste nieuws en wijzigingen in het vervoer met betrekking tot het coronavirus.

Leerlingenvervoer:

Sinds 2 juni mogen leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs ook weer naar school. Onze chauffeurs en planners hebben hier naar uit gekeken en zijn erg blij weer aan het werk te zijn. Ze staan graag voor u klaar. In deze coronatijd is het extra belangrijk dat we samen zorgen voor veilige ritten van en naar school. Om dit te realiseren zijn er extra regels waar chauffeurs, ouders en leerlingen zich aan moeten houden. Welke dit zijn leest u hieronder.

RIVM richtlijnen voor veilig leerlingenvervoer

We zetten ze hieronder voor u op een rij. Het is belangrijk dat iedereen zich hieraan houdt:

 • Eén persoon brengt uw kind naar de taxi.
 • U blijft op 1,5 meter afstand van de chauffeur en de taxi.
 • De chauffeur vraagt voor het instappen aan elke leerling in het voortgezet speciaal onderwijs of hij/zij klachten heeft. Heeft uw kind klachten? Dan blijft uw kind thuis. Als uw kind zelf niet kan zeggen of hij/zij klachten heeft, dan beantwoordt u de vragen. De chauffeur beslist of uw kind mee kan.
 • De chauffeur opent de deur en helpt uw kind eventueel met instappen.
 • Een vaste begeleider mag alleen mee als hij of zij een mondkapje op heeft en klachtenvrij is.
 • Uw kind doet zelf de gordel om. Als het nodig is, helpt de chauffeur.
 • Reist uw kind in een rolstoel? Dan zet de chauffeur de rolstoel veilig vast.
 • Bij aankomst volgen uw kind en de chauffeur de instructies van school op.
 • Bij verkoudheidsklachten blijft uw kind thuis.
 • Als één van uw gezinsleden verkoudheidsklachten heeft en koorts (38 graden Celsius of hoger) en/of benauwdheidsklachten, dan blijft uw kind ook thuis.
 • Meldt uw kind af als deze geen gebruik maakt van het vervoer. Doe dit bij voorkeur via het portaal of de app https://boeken.taxsys.nl/taxsys/?company=g-wda

 

Leerlingen voortgezet speciaal onderwijs dragen altijd een mondkapje in de taxi

In de taxi is het vaak niet mogelijk om 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Daarom is een niet-medisch mondkapje verplicht voor leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs. Een mondkapje is ook verplicht voor de chauffeur als hij of zij leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs vervoert. Dit geldt tijdens de hele rit. Zonder mondkapje kunnen we uw kind helaas niet vervoeren. De uitzondering hierop is als de 1,5 meter afstand gewaarborgd kan worden doordat er bijvoorbeeld maar 1 of 2 kinderen in de bus zitten.

De samenstelling in de bus, de tijden en de chauffeur kunnen anders zijn
We houden natuurlijk het liefst alles zoveel mogelijk bij het oude. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Er kunnen dingen in deze bijzondere periode anders gaan dan voorheen. We vragen uw begrip hiervoor. Wat kan bijvoorbeeld anders zijn?

 • Er kunnen ook leerlingen met een mondkapje in de taxi zitten.
  Soms zitten leerlingen van het speciaal (basis)onderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs samen in een taxi. De basisschoolleerlingen hoeven van het RIVM geen mondkapje te dragen. Leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs moeten dat wel.
 • De vertrek- en aankomsttijden kunnen afwijken.
  Dat komt bijvoorbeeld doordat het in- en uitstappen op scholen langer kan duren.
 • Soms is de vaste chauffeur niet beschikbaar.
  Als we een andere chauffeur inzetten, kan deze helaas niet eerst komen kennismaken. We begrijpen dat dit vervelend is. We proberen dit dan ook zoveel mogelijk te voorkomen.

 

Bovenstaande afspraken komen uit het  protocol  veilig leerlingenvervoer en veilig kinderopvangvervoer:https://www.knv.nl/wp-content/uploads/2001/10/Sectorprotocol-leerlingen-en-kinderopvangvervoer-met-bijlage-RIVM.pdf. Via deze link kunt u alle maatregelen voor chauffeurs en vervoerders terugvinden. Dit protocol is opgesteld door ondernemersvereniging KNV Zorgvervoer en Taxi en vakbonden FNV en CNV

 

Heeft u nog vragen?
We kunnen ons voorstellen dat u en uw kind moeten wennen aan de nieuwe maatregelen. Dit geldt ook voor onze chauffeurs en planners. We hebben er echter alle vertrouwen in dat we samen kunnen zorgen voor een veilig en prettig vervoer van de kinderen.

Heeft u vragen? Neem contact op met ons.

 

 

 

Cliëntenvervoer
Een groot aantal zorginstellingen en dagbestedingen hebben besloten niet of minder vervoersbewegingen uit te laten voeren door Willemsen de Koning. Vragen hierover kunt u het beste stellen aan uw instelling/dagbesteding.

 

 

 

Regiotaxi

Gelukkig nemen het aantal corona besmettingen in Nederland af en komt het regiotaxi vervoer weer langzaam op gang. Wel blijft het belangrijk om voorzichtig te zijn. Om te voorkomen dat u of een van onze medewerkers tijdens het vervoer besmet raakt volgen wij de richtlijnen van het RIVM en KNV. Dit betekend dat u de komende tijd verplicht bent een mondkapje te dragen als u met ons meerijdt, tevens vragen wij u om gepaste afstand te houden en de instructies van de chauffeurs op te volgen.

Het is niet mogelijk om met ons te reizen indien u last heeft van symptomen die kunnen wijzen op corona, als u corona heeft of als u naar een locatie wilt reizen waar coronatesten worden afgenomen. Zo proberen wij het vervoer voor iedereen veilig te houden.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de volgende websites: