Bijscholingscursussen voor onze chauffeurs

Bijscholingscursussen voor onze chauffeurs

Taxichauffeur worden bij Willemsen – de Koning? Dat kan!

Als chauffeur bij Willemsen – de Koning krijg je te maken met het vervoer van allerlei verschillende soorten mensen. Zo verzorgen wij leerlingenvervoer, maar het kan ook zomaar voorkomen dat je een persoon met dementie of met een hernia in je taxi krijgt. Gelukkig sta je er bij ons nooit alleen voor. Overweeg jij om taxichauffeur te worden bij Willemsen – de Koning? Dan kun je gebruik maken van allerlei bijscholingscursussen! Wij gingen in gesprek met Yvonne Botterhuis. Zij vertelt ons alles over haar werk binnen de bedrijfsschool van Willemsen – de Koning.

Taxi gecertificeerd

Yvonne houdt zich binnen Willemsen – de Koning bezig met het verzorgen van trainingen en het ontwikkelen van e-learning. Willemsen – de Koning draagt met trots het keurmerk ‘taxi gecertificeerd’, omdat onze chauffeurs regelmatig bijscholingscursussen volgen. Zo zijn er cursussen over omgang met speciale doelgroepen, specifieke situaties die zich in een taxi kunnen voordoen en over het contact onderhouden met de verschillende opdrachtgevers. Ook het begrijpen van de behoeften van je passagier is ontzettend belangrijk, hier wordt in de cursussen veel aandacht aan besteed. De informatie uit de cursussen is niet alleen handig tijdens het werken, ook in je privé leven komen deze cursussen soms goed van pas!

Zelfontwikkeling

Wanneer je als chauffeur aan de slag gaat bij Willemsen – de Koning krijg je een heleboel kansen om jezelf verder te ontwikkelen. Zodra iemand in dienst komt bij Willemsen – de Koning worden ze door de afdeling personeelszaken bij Yvonne aangemeld. Dan krijgen ze een inlogcode waarmee ze op de bedrijfsschool kunnen inloggen. Om te zorgen dat je als chauffeur goed beslagen ten ijs komt, krijgen de chauffeurs voorafgaand aan hun eerste werkdag al een chauffeurshandboek en kunnen ze deelnemen aan allerlei bijscholingscursussen. Vervolgens word je ingewerkt door een mentor chauffeur. Voor de coronacrisis zag Yvonne de chauffeurs ieder jaar tijdens de klassikale bijscholingscursussen. Die cursus volgen de chauffeurs nu online. Yvonne heeft hem ingesproken. Via een handige app met chatfunctie kom je als chauffeur gemakkelijk in contact met Yvonne en kun je al je vragen stellen. Aan de hand van deze vragen ontwikkelt Yvonne dan weer nieuw cursusmateriaal.

Opleiding tot chauffeur

Sommige van de chauffeurs die bij ons in dienst komen, zijn al in het bezit van een chauffeurskaart. Voor degene zonder chauffeurskaart verzorgen wij een interne opleiding, zodat ook zij binnenkort als chauffeur de weg op kunnen. In de opleiding tot taxichauffeur leer je ontzettend veel over technieken en regels. Helaas komt bijvoorbeeld het omgaan met specifieke doelgroepen niet voor in het examen. Daarom helpt Yvonne de chauffeurs aan meer informatie over deze onderwerpen met leuke video’s, tips en cursussen.

Werken bij Willemsen – de Koning

Yvonne werkt graag voor Willemsen – de Koning. Ze noemt het een gezellig en bijzonder bedrijf waar ze met veel plezier werkt. Wil jij ook graag aan de slag bij Willemsen – de Koning? Neem dan een kijkje in onze vacatures of neem contact met ons op!