Amersfoort kiest voor leerlingenvervoer door WdK

Amersfoort kiest voor leerlingenvervoer door WdK

Amersfoort kiest voor leerlingenvervoer door WdK
Afgelopen 14 maart kregen we het mooie bericht dat we de definitieve gunning hebben gekregen voor het leerlingenvervoer in Amersfoort en omstreken (gemeenten Leusden, Bunschoten, Baarn, Soest en Woudenberg). Op basis van de uitgevoerde evaluatie bleek dat WdK voor alle vier de percelen de inschrijving met de beste prijs/kwaliteitsverhouding heeft gedaan. Willemsen- de Koning kwam dus als beste partner voor al het vervoer uit de bus. We kregen dan ook de opdracht voor alle 4 percelen gegund. Bij de beoordeling werd onder meer ons personeelsbeleid, de risico- en beheersmaatregelen, de proactieve communicatie en de inzet van zero-emissie voertuigen als positief beoordeeld.
“Willemsen- de Koning bood de beste kwaliteit-prijs. Het bedrijf heeft aangetoond goed in te kunnen spelen op de wensen van ouders en scholen en op de gewenste verbeteringen daarbij. Er is ook gekeken naar de kwaliteit van dienstverlening, laagdrempelige communicatie en goede klachtenafhandeling. Daarnaast belooft de aanbieder 98% van de ritten uit te voeren met zero-emissie voertuigen”, aldus de gemeente Amersfoort.
Bij de aanbesteding hielden de Utrechtse gemeenten rekening met de toegang tot het leerlingenvervoer, zoals het instellen van opstapplaatsen, intensieve begeleiding naar zelfstandig reizen en het gebruik van alternatieve vervoersoplossingen. “Wij hebben er alle vertrouwen in dat met het nieuwe contract waarin nieuwe afspraken zijn gemaakt over chauffeurs, reistijden en communicatie, er een verbeterslag wordt gemaakt in het dagelijkse vervoer van onze leerlingen”, aldus Nadya Aboyaakoub-Akkouch, wethouder Jeugdzorg en Onderwijs gemeente Amersfoort. De opdracht start op 1 augustus 2024 en loopt door tot 31 juli 2028.